Fredag.

Tänk vad skönt det är när fredagen kommer. Även om man som jag inte jobbar just nu så är det något speciellt med fredagar. Vet inte riktigt vad det är men skönt är det. Kanske är det att man, förhoppningsvis, har en skön helg framför sig. Eller så är det kanske skönt för att man städat huset och slipper det under helgen. Ja, inte vet jag men skönt är det.
Bara detta att kunna sätta sig med ett glas vin och njuta av något bra på TV:n. Antingen ett program eller en bra film.
Ikväll blir det "Let´s dance" för det vill Emilia se. Hon ska nämligen ha fredagsmys och lördagsmys. Idag består myset av chips och i morgon blir det popcorn. Inte så orginellt men det är hon som bestämmer i detta fallet.
Christer kommer hem vid midnatt när han slutat jobba. Sedan har han faktiskt ledigt ända tills nästa helg. Inte illa att ha det schemat.

Skönt.....

..att äntligen fått lite vettigt ut av Emilias skola.
 Det var en "ny" rektor, dvs den förra har flyttat till en annan kommun och tillsvidare är det "vicerektorn" som har hand om allt.  Och hon såg verkligen till Emilias behov och inte till vad som var bäst för skolan. Det är ju inte nu det kan bli störst problem utan längre fram i tonåren. Och detta var hon verkligen uppmärksam på.
Så nu kommer det att bli så att under måndag till torsdag börjar Emilia sin dag i 1:an med matte och svenska. Sedan efter förmiddagsrasten går hon över till F-klassen och får chans att leka och rasa av sig under resten av skoldagen. Fredagarna kommer att fortsätta som förut, dva i 1:an.
Sedan kommer vi att ha en ny utvärdering i slutet av april.
Allt detta var det bästa både Christer och jag kunde tänka oss. Så jag tror att det blir en lycklig tjej när vi berättar detta i morgon efter skolan.

Otroligt.....

Igår förmiddag var jag tillbaka på arbetsförmedlingen för att vara med om "basinformation". Varför vet jag inte riktigt, men det var lika bra att ställa upp. Riktigt tråkigt fast till slut blev det bra. När det var dags för en paus(ja, för rökarna klarar sig ju inte annars) så pratade jag lite med han som höll i det hela. Han blev riktigt intresserad när han fick veta att jag skulle bli massageterapeut. Så nu ska jag lämna mitt kort till honom under början på nåsta vecka och sedan har jag kanske en del kunder bland personalen på Af. Vore ju inte helt fel.....och ganska komiskt egentligen. Går dit för att man måste (om man vill ha A-kassa senare) och får, förhoppningsvis, kunder genom det. Trodde inte att det skulle hända, men tydligen är allt möjligt i dagens läge.

Ska senare idag till skolan på möte ang Emilia. Förhoppningsvis är det bara bra och hon kan utöka sin tid i 1:an istället för att behöva harva vidare i F-klassen. Hon vill ju verkligen inte gå där längre. Så Christer och jag kommer att kämpa med allt vi kan för att hon ska få som hon vill. Dvs. gå tillbaka till 1:an. Annars känns allt jobb som vi lägger ner här hemma för meningslöst.
Skolan får ge henne de resurser som hon kan behöva i den klassen istället. Så det är bara att hålla tummarna för ett bra möte.

AF

Så har jag då varit på arbetsförmedlingen och träffat min handläggare. Som tur var är hon jättetrevlig och bra. Så hon undrade faktiskt vad jag gjorde där. Men för att kunna få ta föräldradagar måste jag vara anmäld på AF. Helt sjukt...... Fast nu behöver jag inte komma tillbaka utan vi ska ha mailkontakt under resten av året. Sedan menade hon att jag skulle ha startat mitt eget och då behövdes hon i alla fall inte. Tänk att det finns så vettiga handläggare på AF. Jag blev mer än överraskad......

Äntligen hemma....

...igen. Det kändes konstigt att komma hem i fredags kväll och finna hela huset fullt med ungar. Det var barnkalas hos oss. Christer hade tre andra mammor till hjälp så det var ingen fara. Alla barnen tyckte det var jättekul och Emilia stortrivdes. Hon hade knappt tid att säga hej när jag kom hem. Under fredagen fick vi det sista av helkroppsmassagen, och det var armarna, händerna, magen, bröstet och ansiktet. Så nu är det bara att bärja praktisera det man lärt sig. Och imorgon kommer Christer att få lägga sig på bänken för en, förhoppningsvis, skön massage. Försöker få det praktiska att bli gjort. Det ska skaffas försäkring, studerandemedlemskap i yrkesförbund, visitkort och flyers för att göra reklam för mig själv. Inte det lättaste, men det ska ju göras.Förhoppningsvis kan det ge lite kunder så att man kan få lite extra fickpengar under tiden som utbildningen pågår.

Dag 4.

Så var det då dags att vända på steken och börja med framsidan. Det som blivit gjort är lårets framsida samt skenben och fot. Undrar lite hur vi ska kunna hinna med resten under morgondagen. Men på något sätt så kommer det nog att gå. Nu känner man verkligen att man är redo för att börja oraktisera det som man lärt sig. Och så har jag rejäl hemlängtan nu. Speciellt sedan jag pratat med Emilia och hon verkligen vill ha hem mig. Så det ska bli otroligt roligt att komma hem imorgon. Men samtidigt kommer jag att sakna de andra kompisarna i kursen. Vi har verkligen kommit varandra nära under dessa dagar. Mycket beroende på att vi masserat varandra hela tiden och inte har några hämningar längre.

Dag 3.

Så har då massagen tagit sig nya vägar, och nu gäller det att inte vara pryd. Idag har vi nämligen masserat baksidan av låret samt sätesmuskeln, dvs. skinkorna. Och då menar jag verkligen masserat skinkorna. Eftersom en av deltagarna var sjuk idag fick vi vara tre på ett bord och just där hamnade lilla jag. Det var faktiskt en upplevelse att bli masserad av två personer samtidigt. Riktigt angenämt om jag får säga det själv. Sedan blev det stretching av de muskler vi hittlls lärt oss att massera. Och det var riktigt skönt. Så nu är det dags att "vända på steken" och börja massera framsidan. Allt för att det ska bli en komplett helkroppsmassage innan vi åker hem på fredag. Är fortfarande helt förvånad över att vi lärt oss allt detta på bara tre dagar, och att det är helt OK att börja massera andra när vi kommer hem. Så Christer kommer att bli nöjd, tror jag. Både med att jag kommer hem och med att få massage. Börjar faktiskt att få lite hemlängtan. Det räcker inte riktigt med att bara prata med dem i telefon utan nu vill jag kunna kramas med både Emilia och Christer. Tur att det bara är två dagar kvar :)

Dag 2.

Känns skönt att ha klarat av ytterligare en dag.
Började dagen med skön yoga och sedan blev det att repetera det vi gjorde igår. Det var dock skönt att få en ordentlig genomkörare av sin kropp idag också.  Sedan var det dags för lunch och efter det blev det en skön stund med avslappning. Efter det så fick vi lära oss att massera vader och vrister. Känns skönt att ha kommit ytterligare ett steg framåt. Fast jag har svårt att fatta att vi redan lärt oss så mycket. inte precis vad jag trodde i lördags innan resan hi
Tror aldrig att jag mått så bra som just nu. Mycket beroende på den massage som man får, men även på att jag känner att detta är helt rätt för mig. Jag vet att detta år kommer att bli en helt otrolig resa på många olika sätt. Tror att vi alla i gruppen kommer att utvecklas och vara helt andra personer än vad vi är idag.
Börjar riktigt längta tills jag kommer hem och kan få börja massera mina vänner och bekanta. Ska bli härligt att kunna få praktisera det man lärt sig.

Dag 1.

Så har då utbildningen börjat.
Vi är 10 glada själar som ska lära oss detta med massage under 1 år. 8 tjejer och 2 killar, en lagom stor grupp så att man kan lära känna alla. Alla trodde vi att det skulle bli mycket teori i början, men ack vad vi bedrog oss. Efter en kort presentation var det bara att sätta igång. Under dagen idag har vi masserat varandra och lärt oss grunderna för rygg och nacke. HELT UNDERBART!!!!!!!!!  Har även skaffat mig en egen bänk så nu blir det till att massera när jag kommer hem efter denna veckan.
Den teori som ska läras in kommer att frödelas under de kommande fyra veckorna. Det gäller att lära sig eftersom det kommer att bli prov på det också. Så nog är man tillbaka i skolan igen. Men det är bara roligt. Och eftersom jag kan plugga hemma också så blir det inte så betungande.
Längtar redan till imorgon.......

Karlskrona

Så var man då på plats i Karlskrona. Känns konstigt att ha lämnat familjen hemma och vara helt själv. Men det skulle inte fungera att pendla.
Har pratat med Emilia och Christer sedan jag kom ner hit. Emilia var inte så glad men när hon hörde att jag hade ett bra boende blev hon nöjd. Annars har hon mest bråkat hela dagen innan jag for. Trots att hon sa sig vara nöjd med att ha pappa hemma nästa vecka fanns ändå ett stänk av missnöje med att jag skulle åka. Kanske inte så konstigt med tanke på att enda gången vi varit ifrån varandra var ju när jag låg på sjukhus i somras. Och det var inget som hon gillade. Men denna gång är jag övertygad om att det kommer att gå bättre. Om inte annat, så för att vi kommer att talas vid i telefonen varje kväll.
Sedan kan det ju vara nyttigt för Christer att få ta hela ansvaret emellanåt också. Då blir inte mamma den stora "tjat-mostern" som man kan bli ibland.........

Snart är det dags......

... att påbörja nästa fas i livet. Den att gå en ny utbildning.
Det trodde jag inte för ett år sedan, men där ser man vad livet kan ändra sig. Inte så att jag tycker det är tråkigt, utan faktiskt riktigt kul. Ser fram emot att få träffa nya människor och se vad de har att tillföra oss andra. Tror att detta kommer att bli en utblidning som verkligen bli berikande, inte bara vad gäller kunskapen utan också känslomässigt. Det kan nog bli jobbigt tidvis men desto skönare när det hela är klart.

Usch....

...vad jag tycker att tiden går sakta. Önskar att det vore måndag idag. Vill börja utbildningen nu. Fast lite fjärilar i magen har jag....... Känns ju lite konstigt att börja plugga igen efter alla dessa år. Men det ska nog gå bra.
Undrar bara hur man ska klara sig utan familjen. Kommer att sakna dem otroligt mycket. Tur att det finns telefon, för annars skulle det inte gå. Måste ha min dagliga "dos" av Emilia och Christer. Vad gäller Tex och katterna blir det ju värre eftersom de inte kan prata i telefonen. Men jag får väl ta med lite kort så att jag överlever.

TRR

Så har man då varit hos TRR idag. (TRR = Trygghetsrådet.)
Faktiskt riktigt bra. Där kan jag få hjälp med massor av saker när det gäller att starta eget. Det var "starta eget"-kurs, utbildning i bokföring och en hel del annat. Verkar som om det kommer att gå bra i framtiden.
Just nu längtar jag bara till måndag och första dagen på den nya utbildningen.
Har fått veta att vi kommer att vara 11 stycken. En lagom stor grupp som gör att man kan lära känna alla ordentligt. Jag har fixat boende i Karlskrona så att jag slipper pendla varje dag.
Emilia tycker att det ska bli bra att ha Christer hemma hela tiden och förhoppningsvis så hinner hon inte sakna mig alltför mycket. Men det kommer jag att göra, sakna henne hela tiden.......

Idag....

....fick faktiskt Emilia i sig hela frukosten. Fick ta tabletten först och det var inte populärt, men det gick. Kändes skönt att skicka henne till skolan och veta att hon inte blir hungrig på en gång.
Annars är det tråkväder ute. All snö har försvunnit och det är ca 5 grader varmt. Inte precis det väder man vill ha i januari. Men förhoppningsvis kommer det mer snö längre fram som man kan ha kul med... iaf om man heter Emilia :)

Emilia

Så har vi då varit hos läkaren. Han konstaterade att det troliga är att Emilia har fått magkatarr. Inte kul att få detta redan vid 9 års ålder. Så nu blev det brustablett två gånger/dag under två veckor, sedan får vi se om det hjälpt.
Emilia tyckte inte att det smakade gptt men vad gör man. Det är bara att dricka och se glad ut. Gick lite bättre när vi sa att det var enda sättet att bli bra i magen, Hoppas verkligen att det hjälper..........

Snö....

Äntligen har vi fått lite snö så att Emilia kunde kasta på mig och Christer. Tex skulle ju förstås vara med och leka han också. Så en stor del av förmiddagen gick till utomhusaktiviteter. Underbart eftersom solen visade sig och det var klarblå himmel. Snödjupet imponerande 3 cm :) 
Annars har det varit en dag när vi inte gjort så mycket.
Har dock fått en tid till läkare under morgondagen för Emilia. Vad som är fel vet jag inte riktigt men när hon äter emellanåt  börjar hon nästan att kräkas. Inte så bra med tanke på att hon växer och behöver all den näringn hon kan få i sig. Har börjat att undra om det kan bero på mjöl, eftersom det oftast kommer när hon äter smörgås. Men vi får förhoppningsvis några svar under läkarbesöket imorgon.

Kyla

Nu har även vi fått ta del av kylan. I natt var det ca 15 grader kallt och det verkar som om det kommer en likadan natt igen. Just nu är det 12,5 grader kallt ute.
     Då känns det bra att sitta inne o mysa........

Löften.....

Undrar hur många nyårslöften som redan blivit brutna..... alla som skulle sluta röka men inte lyckats, inte äta godis men höll ut bara något dygn osv. För egen del finns inga brutna löften eftersom jag inte ger några. Men det skulle ju inte vara så dumt att förändra sig lite under det kommande året. Bara detta att röra sig lite mer, men det kommer nog automatiskt när jag börjar att plugga igen. Ska nog också försöka att vårda mina vänner på ett bättre sätt än tidigare, inte för att jag hört någon klaga men man vet ju aldrig.
Nåja, detta lät ju nästan som nyårslöften men det är det inte utan bara förhoppningar inför detta nya året.

Nyårsdag 2009

Så har då ett nytt år inletts. Ett helt oskrivet kort med oändliga möjligheter. Allt kan bara bli bättre känns det som. Hur nu detta år ska kunna slå förra året. Med tanke på att det var då Emilia kom till oss blir det svårt att överträffa.
Mina egna förhoppningar på detta nya år är att vi ska få vara friska och ha det så bra som vi redan har det. Sedan önskar jag att utbildningen kommer att gå bra och att det finns några som vill ha min hjälp. Men det känns som om jag tagit rätt beslut gällande min framtid.
Jag hoppas också vi kommer få mer tid till att träffa släkt och vänner. Förhoppningen är att kunna resa norröver för lite släktbesök.......
Annars vill jag bara se Emilia fortsätta på den underbara resa hon startat här hos oss och se vart den leder henne.

RSS 2.0