Kyla.....

Tänkg vad fort man glömmer.....alltså hur kallt det känns när snön ligger på marken, himlen är klarblå och kvicksilvret dragit sig ner under -10 grader. Fast det stämmer ju också detta med att har man bara ordentligt på sig så fryser man inte..... Vill bara inte vara ute alltför länge, näsan blir som en isbit och händer/fötter känns knappt trots ordentligt med skydd.
Längtar efter en brasa, varm choklad och en bra bok.........

1:a advent

Äntligen börjar en underbar tid: ljus i alla fönster, mysiga belysningar ute i trädgårdarna och så får man börja att plocka upp julpyntet utan att verka alltför tokig.
Har just kommit hem från kyrkan, sjungit i kören och skaffat en massa julstämning. Ute faller snön och inne är det varmt och skönt. Snart dags för lite mys; glögg, pepparkakor och nygjord knäck.....

Bakning

Så har man blivit duktig nu också. Tror aldrig att jag börjat att baka så tidigt innan jul, men frågan är ju om kakorna kommer att finnas kvar när det är dags för julen. Troligtvis inte så det blir väl att baka nytt veckan innan. Men det är ju inte dumt med lite gott till fikat redan nu........
I helgen blev det tre sorters småkakor och nu funderar jag skarpt på någon form av mjuk pepparkaka, får väl se vad det blir.....

Höstlov

Så var nästan hela höstlovet avklarat. Otroligt vad veckorna går fort just nu, fast det är ju inte bara nu som tiden försvinner innan man hunnit med det man vill.
Emilia har i alla fall varit nöjd med att vara ledig från skolan och få chansen att sova lite längre på mornarna. Men nu finns bara en sak i huvudet på henne och det är resan vi ska göra ner till Skåne.
Dags att hälsa på famlijen Ljungberg och en chans för våra tjejer att umgås. Tänk att det snart är 3 år sedan vi kom hem med dem från Indien. Helt otroligt......känns som om det vore igår eller för 10 år sedan.

RSS 2.0