Fredag....

Så var då denna vecka snart till ända igen. Det går rätt fort med veckorna nu. Är nog bara för att jag behöver mer tid på mig för allt pluggande och allt annat som man vill hinna med. Men samtidigt är det skönt att bara ha en vecka kvar tills det är dags för Karlskrona igen. Saknar verkligen mina kompisar där......

Pust.....

Fick just hem min energimassagestol. Den verkar helhäftig. Så nu är det bara att vänta tills vi får lära oss energimassage i maj. Ska bli verkligt roligt.
Annars är det mest pluggande för min del. Det är alla muskler som ska "bankas" in i huvudet. Ochsom om det inte räcker med det så ska det vara på latin också. Känns rätt hopplöst just nu men det kommer förhoppningsvis att vända rätt snart........

Måndag igen....

Så var det då måndag igen och slut på sportlovet för Emilia. Och ute snöar det och är råkallt.
Gårdagen var riktigt trevlig. Erika och Alexander kom på besök. Emilia blev överlycklig. Hon fick också sin marsipantårta med ros på, så dagen var riktigt bra.
Tittade på lite film från Indien och satt nästan och grät. Mycket känslor som kommer upp igen. Emilia tycker det är kul att titta på dessa filmer.
Så nu ta rvi tag i år nummer 2...... :)

1 års-dag....

Tänk att det idag är 1 år sedan vi kom hem från Indien. Kan knappt fatta det. Känns som om vi alltid haft Emilia hos oss. Sedan har det ju hänt så otroligt mycket under detta året också.
Så idag ska det bli kalas med tårta och lite "skumpa". Emilia ser fram emot tårtan allra mest, prinsesstårta med en stor marsipanros........ 

Pust....

Att det var jobbigt att plugga kommer jag ihåg, men inte att det var så här jobbigt. Känns som om huvudet håller på att sprängas. Och en massa latin som bara snurrar runt. Fast det är nog bara i början som det känns så här (hoppas jag).
Förhoppningsvis kommer det att klarna under veckorna som kommer innan det är dags för nästa dust nere i Karlskrona. Börjar kännas som om veckorna bara flyger iväg. Men samtidigt så vill man ju lära sig massor för att kunna ge alla den hjälp man kan till de som verkligen behöver massagen.

Hemma igen....

Så var man då hemma igen efter 5 dagar i Karlskrona. Känns konstigt att vara hemma igen samtidiggt som det är skönt. Om inte annat så har Emilia saknat mig. Nåja, Christer har också saknat att ha mig hemma.
Nu blir det till att plugga en del eftersom vi ska träffas om 2½ vecka igen. Och det värsta är att tiden alltid går så fort. Kommer förhoppningsvis att hinna med en del massage också.......

Skönt.....

Har fått en underbar massage av nacke och axlar idag på eftermiddagen. Detta efter en hel dags sittande med näsan i anatomiboken. Ville inte att det skulle ta slut men allt bra tar slut någon gång.  Nu är det bara en dag kvar och sedan blir det hemfärd imorgon eftermiddag.

Måndag

Så har då en ny vecka påbörjats. För egen del har det inneburit att gårdagen gick i masserandets ntecken och dagen idag har det varit pluggande. Skelett och muskler samt lägesbeskrivningar. Allt på latin........ jobbigt men nödvändigt. I alla fall om vi ska klara certifieringen senare i höst, och det vill man ju göra. Så det är bara att plugga och kämpa på.
Sedan har det varit roligt att upptäcka att man faktiskt klarar av det. Nu återstår två dagar av pluggande med anatomi. Jobbigt, men samtidigt kul.

14/2

Så har man då klarat av ytterligare en dag med massage. Idag blev det skuldror, ansikte samt händer. Helt underbart att bli masserad och även att få ge massage.
Fantasktiskt att träffa alla kompisar igen. Kändes som om vi inte varit åtskilda en enda dag. Fick en ny kompis i gänget, Hermes. För åtta månader sedan kom han till Sverige ifrån Cuba. Där har han masserat en hel del och nu vill ha en svensk certifiering. Han var fantastiskt duktig och verkar trivas i vårt busiga gäng.
Nu ska det bli lite mat och sedan melodifestivalen innan morgondagens masserande.

Karlskrona

Så var man då på plats igen för att få en duvning i masserandets ädla konst. Känns skönt att ha kommit på plats. Ska titta på Lets dance och sedan försöka att plugga lite anatomi innan det blir dags för sängen.

Dags igen...

Så var det då dags att börja packa inför ännu en tur till Karlskrona. Ska bli kul att träffa alla igen och få chansen att lära sig mera massage. Har riktigt saknat alla nya kompisar man fick. Samtidigt saknar jag redan familjen och då har jag inte ens kommit iväg. Men som tur är har ju Emilia lov, så vi hinner med några dagar nästa vecka när jag kommer hem igen. Och då är ju även Christer ledig. Kan vara skönt att få umgås hela familjen utan att någon ska iväg någonstans. 

Tid

Det sägs att tid är det enda vi har, men ibland känns det som om vi har alldeles för lite av den varan. Tiden har en förmåga att bara försvinna när man vill att den ska räcka länge. Och när man vill att den ska försvinna snabbt så verkar det finnas hur mycket som helst. En mycket konstig  företeelse egentligen.
Just nu skulle jag vilja ha mera tid för pluggande men det verkar alltid som om det är en massa annat som ska göras hela tiden. Är det inte Emilia som behöver hjälp så är det något annat som måste ordnas. Fast egentligen är det nog mitt dåliga planerande jag kan skylla på. Måste med andra ord bli bättre på att organisera tillvaron igen.

1 år sedan....

Tänk att det har gått ett år sedan vi för första gången fick träffa Emilia. Kan inte fatta att det redan har gått så lång tid. Var har tiden tagit vägen? Fast ibland känns det som om det bara är någon månad sedan. Den 22:a kommer det att bli 1-års kalas, eftersom det då är 1 år sedan vi kom hem till Sverige.
Har börjat att titta på filmerna  från Indien igen. Det är underbart att se men det blir en hel del tårar. Emilia har äntligen lärt sig att mamma och pappa kan gråta utan att  vara ledsna.

Ute har det blivit vinter igen. Känns faktiskt helt OK. Emilia älskar ju snö så det är bara bra. Även Tex älskar det vita som finns.
Vid fågelbordet är det full fart på fåglarna. Kan sitta nästan hur länge som helst och titta på dem när de äter och trivs.

Slask och åter slask

Ute är det bara slask och tö. Knappt så att Tex vill gå utanför dörren.  Nu är det inget som jag klagar på särskilt mycket idag. Kan ju vara skönt med en dag när man inte gör så mycket. Emilia har full fart i sitt rum just nu och leker. Tror att det är prinsessklänningen som har kommit fram. Prinsessor är just nu det allra bästa som finns.
För egen del borde jag nog plugga lite anatomi till men det får vänta tills på måndag. Men det ska nog räcka med de dagar som finns i nästa vecka. Börjar ju inte i Karlskrona förrän på lördag och sedan kommer jag hem på onsdagskvällen i sportlovsveckan. Ska bli kul att träffa alla igen men tråkigt att lämna familjen. Men tack vare dator och telefon så kan vi ju hålla bra kontakt under dagarna jag är borta. Och Christer fixar ju allt här hemma utan problem.

Oj, oj,oj....

Vad tiden går fort ibland. Det är som om man inte riktigt hinner med allt man vill göra. Särskilt nu när det kommit snö även i vår lilla del av landet. Emilia vill vara ute och då är det ju roligt att vara med. Där försvinner lätt ett par timmar som kunde ha varit pluggtid. Men det ska nog gå bra i alla fall.
Det är helt otroligt vad Emilia älskar detta med snö. Hon kan verkligen inte få nog av den. Så det är bara att hoppas att den inte försvinner alltför fort. Men det är säkert ett önsketänkande.

Tisdag

Känns som en helt vanlig dag men det börjar kännas som om jag vill till Karlskrona igen. Som tur är så är det inte så länge kvar. Åker nästa fredag, och då blir det förutom massage även en hel del anatomi. Inte det roligaste men ack så nödvändigt. Sitter här hemma och försöker att få in alla muskler och skelettbitar i minnet. Och då menar jag inte på svenska utan på latin. Allt finns ju lagrat någonstans i hjärnan men det gäller att få fram det nu också. Men det kommer väl i sinom tid. Förhoppningsvis innan det är dags för första provet.
Annars ser det ut att arta sig till en rätt fin dag. Just nu har solen bestämt sig för att titta fram men temeraturen är ju inte den högsta. Ligger omkring nollan. Känns kallare än vad det är.
Snart kommer Emilia från skolan och då är det slut på lugnet och tystnaden.  Helt otroligt vad hon kan prata. Munnen går nästan hela tiden. Men det gör ju också att svenskan kommer fortare. 

RSS 2.0