Massage igen.

Så var det då dags för en ny vecka med massageutbildning. Skönt var det att lämna in provet. Nu återstår bara att se hur det gick......
Har varit en jobbig dag med bara anatomi. Känns verkligen i huvudet men det är ju en nödvändighet för att kunna bli så bra som möjligt. Längtar tills det blir dags för massage, förhoppningsvis redan under morgondagen.
Saknar dock familjen en hel massa, speciellt när jag vet att Emilia egentligen inte ville släppa iväg mig denna gången. Så det är kanske tur att det är påsklov nästa vecka, så vi kan få mycket tid tillsammans.

Pust.....

Så var då provet avklarat. Inte det lättaste men nu är det bara att vänta tills i nästa vecka för att få veta hur det har gått. Och det kan ju inte gå mer än åt helvete, eller? Fast jag tror nog att det gick ganska bra faktiskt......
Så nu ska det bli en skön kväll med Let´s dance..........

Nej, nej, nej.......

     Vill inte ha denna snö något mer nu innan nästa vinter, men det hjälper ju inte. Ner kommer snön i alla fall. Ingen rolig syn när Tex och jag gick ut före 6 i morse.

Nu ska det skrivas prov istället..........

Usch......

Nu har det kommit...... PROVET. Vill inte men måste ju. Ska sätta mig imorgon förmiddag. Vi har 4 timmar på oss att göra  provet så det ska väl fungera. Hoppas bara att man kommer ihåg någonting.

Inte igen....

Vaknade upp till ett vitt landskap utanför fönstret.
Vintern har slagit till igen. Inte det som man vill ha men vad kan man göra. Emilia var i alla fall glad. Även Tex gillade att komma ut nu på morgonen.
 
Snö är alltid roligt att leka med. Speciellt om man kan borra ner nosen och sedan fara fram som en torped på gräsmattan. Ser onekligen riktigt roligt ut.
Annars är det mys med Smulan som gäller just nu. Hon vill bara ha det skönt på min ena arm så det blir lite svårt att vara aktiv vid datorn.

Solsken.....

Vaknade idag till ett underbart väder...... solsken, fast en aning kallt. Förhoppningsvis så är det vår på gång. Det ska ju i alla fall bli sommartid nu på söndag......
Annars verkar det bli en ganska jobbig vecka. Måste plugga om jag vill klara första anatomiprovet. Det kommer väl utskickat till oss på onsdag och sedan måste det göras innan jag åker till Karlskrona på söndag. Har lite panik inför detta samt en otrolig prestationsångest. Dumt men så är det i alla fall.

Pluggande.....

Försöker att plugga anatomi varje dag, men det går inte riktigt lika bra som jag vill. Känner nästan lite panik eftersom det kommer att bli en hemtantamen nästa vecka. Borde kunna mer än jag kan, i alla fall vad ja tror att jag kan. Det är möjligt att det fastnat gansksa mycket i mitt huvud, men min prestationsångest säger något annat.
Förhoppningsvis kommer det att gå bra........

Tänk......

....att för en vecka sedan var jag och besökte en jättesöt liten tjej i Ronneby. Angelina kommer också från samma barnhem som Emilia och har varit i Sverige i 4 månader. Hon är en bestämd dam som fyllde två år den 1/12-08. Det var jättekul att träffa henne och Joanna (hennes mamma). Skönt att komma från rummet ett tag och få lite annat att tänka på än bara massage.  
    Snacka om en liten skönhet. Jag föll totalt.........

Sol...

Äntligen visar sig solen utanför fönstret. Men värmen har den glömt att ta med sig. Det blåser och känns som om det vore flera minusgrader. Men man ska väl inte föringa att solen visar sig igen. Känns som om det vore hur länge som helst sedan den var framme. Och det ger en lite föraning om att våren nog ändå är på väg.
I rabatten börjar påskliljorna att sticka upp sina blad tillsammans med tulpanerna. Hoppas bara att det inte blir ett bakslag i form av snö, men det får man ju ta i sådana fall.
Nu ska jag försöka att plugga anatomi och till kvällen blir det ett besök hos kören....... 

Måndag

Så har då en ny vecka gjort sitt inträde. Kom själv hem från Karlskrona i fredags och sedan har helgen bara försvunnit. Nåja, lite blev det ju ändå gjort. Tvätt och en massage av Christer. Men annars var det faktiskt en slappandets helg. Tror att det behövdes. Man är ganska tom i huvudet när man varit en vecka i Karlskrona. Speciellt nu när det börjar dra ihop sig till första provet i anatomi. Känns lite kusligt men förhoppningsvis kommer det att gå bra.
Trots att det är skönt att komma hem så saknar jag alla mina nyavunna vänner i massageutbildningen. Tänk att man kan lära känna några så snabbt som vi ändå gjort. Det känns som om vi har känt varandra hur längesom helst.
Nej, nu gäller det att ta sig i kragen och börja plugga igen.........


 


Tisdag 10/3

Så har då ytterligare en dag förflutit med anatomistudier. Det bara snurrar runt i huvudet av alla dessa latinska ord. Man undrar verkligen om allt detta ska kunna fastna. Men det kommer det antagligen att göra.

Sedan ska det bli skönt att få tre dagar med massage. Har verkligen längtat att själv få massage och inte bara ge massage. Kommer att bli intressant att se vad vi ska lära oss denna gång. Känner också att det är mycket som man behöver träna på. 


Massage igen.....

Så var det då dags för en ny runda här i Karlskrona. Har ägnat dagen åt pluggande av anatomi, närmare bestämt ledlära och ligament. Så just nu känns det som om det bara snurrar runt i huvudet. Och allt ska läras in på latin. Men med lite god vilja kommer det att gå.  Vi kommer att få massera under veckan men det blir under de tre sista dagarna. Skönt att i alla fall få avsluta denna omgång med massage. Förra veckan vi var här slutade vi med anatomi och det kändes jobbigt under hemresan. Så nu blir det förhoppningsvis en skönare hemresa på fredag eftermiddag.

Fredag igen....

Otroligt vad en vecka går fort. Tycker inte det är länge sedan det var fredag och nu är vi här igen.
Känner mig helt slut men det beror till stor del på det trista vädret. Önskar att man kunde få se en glimt av solen, men det är nog för mycket begärt. Just nu är det bara grått som gäller......... Inte ens snö som kan lysa upp tillvaron. Den lilla mängd som är kvar gör ingen nytta utan är bara ivägen.  Nu vill jag ha VÅR...........

Så var det dags igen...

Så var det dags för att försöka få något vettigt gjort. Dagarna bara försvinner utan att jag hinner med. Men nu börjar jag komma ifatt igen.
Äntligen har vi fått upp en ny hylla i badrummet och den blev riktigt bra. 


Börjar också bli nöjd med mitt "massagerum" dvs jag tar en del av gästrummet i anspråk men det funderar faktiskt......

                  

          Det ska ju även synas att jag blivit medlem i ett yrkesförbund (igen) och att jag följer deras etiska regler samt har en ansvarsförsäkring.  Förhoppningsvis kommer den försäkringen aldrig att behövas men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.

Emilia längtar mest efter helgen just nu. Detta eftersom hennes bästa kompis från barnhemmet i Indien kommer på besök lördag/söndag. Amelie och hennes familj gör ett stopp hos oss efter att de varit och åkt skidor i en vecka.
Tänk att det är ett år sedan vi kom tillbaka tillsammans med dessa två tjejer    och vad de har ändrat sig sedan dess.
Ska bli roligt att träffas igen. Nu är det ju nästan ett halvår sedan.

RSS 2.0