äntligen advent.......

Har varit och sjungit in advent i kyrkan tillsammans med kyrkokören. Kul att få sjunga tillsammans i en kör igen. Har verkligen saknat detta under flera år, men nu är det full fart igen.
Emilia var med och tyckte det var roligt, fast att det tog lite tid enligt henne.
Ska iväg och äta julbord inne i Växjö tillsammans med Emilias gudföräldrar Erika och Alexander. Det ser vi båda två fram emot,  tyvärr kan inte Christer vara med eftersom han jobbar denna helgen. 

Nu är det också adventsfint i alla fönster.Emilia hjälpte mig undergårdagen att sätta upp nya gardiner samt ljusstakar. Det blev riktigt stämningsfullt. Nu är det bara snön som fattas för att den riktiga julstämningen ska infinna sig.


Advent

Nu börjar det att närma sig den härligaste tiden av alla: ADVENT. Bara detta att få tända en massa ljus i alla fönster och hänga upp julgardiner. Hela tillvaron blir mycket mysigare och mer ombonad.
Sedan fylls huset av dofter: pepparkakor, lussekatter, apelsiner och grandoft. Tyvärr kan vi inte ha hyacinter inne men annars hade den doften också funnits.
Och bara detta att få hålla på med en massa pyssel tillsammans med Emilia. Det ska bli så roligt och hon ser verkligen fram emot allt som kommer att ske nu under december.

Rektorer........

Vilken makt en rektor har egentligen. Trodde inte att de kunde bestämma över föräldrarnas huvud, men det var nästan det som höll på att ske. Som tur är så har man koll på vad som sagts även i ett telefonsamtal.
Emilias rektor vill hålla henne kvar i F-klassen hela läsåret, medan vi vill att hon ska tillbaka till ettan efter jul. Nu kommer det att bli ett möte med rektorn på fredag och då får vi se vad som händer. Men ALDRIG att vi kommer att tillåta att Emilia ska vara kvar i F-klassen.
Själv tycker hon att de barnen är för små och inga som hon vill leka med. Och jag kan faktiskt förstå henne. Några av dem är nästan tre år yngre än Emilia. Kommer hon tillbaka till ettan får hon vara tillsammans med sina kompisar som hon började med i våras när vi kom hem till Sverige.
Just nu vill hon inte leka med några efter skolan och att gå på födelsedagskalas är inte heller roligt. Emilias kommentar är: " De är alldeles för små och inte mina kompisar".  På detta finns egentligen inget bra svar, utan man får kämpa vidare.  


En månad kvar....

Underbart. Bara en månad kvar till julafton. Äntligen är det dags att plocka fram ljusstakar, gardiner och alla andra dekorationer som behövs för att det ska kännas som jul.
Emilia vill börja baka nu på en gång och önskar att tomten kunde komma redan imorgon. Önskelistan är skriven och har på något konstigt sätt försvunnit. Mycket av julklapparna är dock redan inköpta men det blir ju alltid lite att handla nu under sista veckorna innan jul.

sol

Vilket underbart väder det har varit idag. Sol, lite snö på marken och ca 4 grader kallt. Tänk om man sluppit jobba. Nu är det bara att hoppas att helgen blir lika fin.
Ska dock åka och köpa skor till Emilia imorgon. Blir kanske lite kläder också. Jag tycker det känns som om jag bara köper kläder hela tiden. Men det är klart, sedan vi kom hem för nio månader sedan har Emilia växt 6 centimeter.
Till stor del beroende på att det numera blir en varierad kost och inte bara grönsaker och ris. Och nog äter hon, hela tiden. Inga problem där inte.......

äntligen snö....

Inatt kom den första snön, inte så mycket men det blev i alla fall vitt på marken. Emilia såg det när hon var uppe en stund på morgonen. Första frågan var: Kan vi gå ut och leka i snön?
Kanske lite svårt när jag skulle iväg till jobbet och Christer fortfarande sov. Men förhoppningsvis finns det lite snö kvar senare idag så vi kan vara ute.
Skulle helst vara hemma nu och ute. Solen skiner med full kraft och det är ca 4 grader kallt. En perfekt dag att få frisk luft på. Tror att även Tex  kommer att gilla den lilla mängd snö som finns.
Nu vill man bara ha mer snö så man kan bygga snögubbar och snölyktor.......och göra snöänglar :)

Älgar.....

ska hålla sig i skogen och inte uppe på vägarna. Inatt hade Christer närkontakt med en älgkalv under hemfärden från jobbet.  Som tur var klarade han sig helt utan skador, men bilen fick sig en rejäl törn. Rutan på höger sida är ingen vacker syn och även bakskärmen på den sidan har fått sig en smäll. Vad gäller älgen så blev det inget långt liv för skogens konung. En skyddsjägare kom och avslutade kalvens lidande.
Själv var jag mer vaksam än vanligt imorse när jag skulle till jobbet, men inga älgar eller andra djur dök upp.
Så det gäller att köra försiktigt. För även om det är mitt i natten så rör djuren på sig......

glädje/sorg

har just fått veta att min sista arbetsdag hos DHL blir sista december...... känns både skönt och lite sorgligt..... skönt för jag kommer inte att sakna jobbet men sorgligt för jag kommer att sakna mina arbetskamrater.....
tänk alla goda skratt som jag fått genom åren och alla bra ideer till en massa bus.......tur att det finns mail och telefon så man kan hålla kontakten med varandra


"trafikmarodörer"......

Varför är det alltid så att när man har bråttom så hamnar man bakom den eller de bilister som ska köra 10-20 km långsammare än hastighetsgränsen. Sedan är det ju nästan alltid så också att man inte hittar något bra omkörningsställe utan får ligga bakom, och bli irriterad. 
Men vem vet, en dag är man kanske där själv, men jag hoppas att det dröjer........

Tex

Ännu en som kan busa en hel del i familjens hus, dvs inte bara Emilia som far runt....utan båda tillsammans....

måndag

Äntligen lite sol efter en helg med regn och hagel. Fick skrapa rutan innan färden till skolan och jobbet kunde börja. Känns att vi närmar oss riktigt kyligt väder. Och till nästa måndag pratar vädergubbarna om "snöstorm". Nåja, hur mycket "snöstorm" kan det bli här i Småland, fast man ska kanske vara lite försiktig. Det kan ju bli som vid stormen Per. Ett riktigt kaos..... Vi får väl se vad som händer.

En glimt till av solen....


SOL......

Äntligen får man se solen efter alla dessa dagar med regn. Har just gått en promenad med Tex och Emilia. Ganska skönt ute fast det blåser ganska friskt. Gäller att ta tillvara de solstunder som ges när man inte jobbar.

Gråväder

Ytterligare en dag med detta regnande. Börjar sakna solen fast man ska väl vara glad att det är relativt varmt. Ändå känns det riktigt ruggigt inomhus. Och inte vill man gå ut heller, inte ens Tex tycker det verkar trevligt ute. Det blir att mysa lite istället........

Massage....

Nu börjar snart det nya livet.

Igår blev allt beviljat för att kunna sluta och samtidigt få "betald" utbildning. Känns faktiskt helt otroligt. Har inte riktigt fattat att jag ska börja plugga igen.

Det var fem st. som sökte om att få sluta och alla har fått det beviljat. Vi vet att det är för mycket folk på vår kundservice  så jag tror inte att det slutar med detta.


Hemma har vi ännu inte pratat med Emilia om detta utan tänker vänta till jullovet. Finns ingen anledning att berätta detta just nu.
När jag befinner mig i Karlskrona kommer Christer att vara hemma på heltid. Tror att det kommer att fungera utmärkt.


Nedskärningar

Även hos oss på DHL är det nedskärningar. Fast vi har iaf en möjlighet att själva välja. Men det är nog bara just nu, sedan blir det säkerligen varsel här också.
Väntar själv på att få svar om min ansökan blivit beviljad eller inte. Om det går som jag vill är det dags att vända blad i livets bok och börja ny utbildning i januari. Då är det massageterapeut som gäller. 13 veckor fördelat under ett år i Karlskrona.
Detta är verkligen något som jag vill göra. Så nu gäller det bara att hålla tummarna.


Regn

Ännu en dag med regn och inte så lite regn heller. När inte ens stugsittaren Sixten (katt) vill ut för att göra sina behov så är det illa. Smulan sprang dock glatt ut redan vid åtts-tiden i morse. Hon bryr sig inte om vad det äardör väder, bara man kan vara ute ett tag. Tex däremot stannar helst inne om han får. Nu måste han ju ut för att göra det som måste göras, men sedan går det fort in igen.

Emilia tittar just nu på tv. Inte det bästa att göra men är man hemma från skolan med feber så är man. Här sitter hon ju i alla fall still och är faktiskt tyst också. Helt otroligt.

För egen del hade jag tänkt att börja mitt "nya" liv, dvs det med mer motion. Men vem villut i ett ösregn, inte jag inte. Börjar nog i morgon istället..........

Pune

Fick ett mail från en av våra vänner som har väntat på att få åka till Indien för att hämta sin dotter. Just nu befinner de sig på ett hotell i Pune och har sin dotter hos sig. Joanna skrev att hon knappt kan tro att det är sant.

Jag förstår precis hur de känner sig. Alla dessa känslor som rusar runt i kroppen och att man inte kan sluta att le. Hela tiden finns detta fåniga leende i ansiktet. Fast egentligen så är det ju inte fånigt. Man har äntligen fått sin högsta dröm uppfylld, den att bli förälder, och då är allt toppen.

Jag kan knappt fatta det ännu, och då har det nästan gått nio månader sedan vi kom hem, att vi har fått en dotter.  Kan stå och titta på henne hur länge som helst medan hon sover och förundra mig över att något så vackert är vår dotter. Försöker att ta tillvara all den tid man kan med henne eftersom tiden går så oändligt fort. Om några år är hon tonåring och har kanske inte tid med sina föräldrar...... den som lever får se.....

Fars dag

Så har vi då äntligen fått fira en "Fars dag" som familj. Känns egentligen helt overkligt, men väldigt trevligt. Emilia såg fram emot dagen och kunde knappt låta bli att tala om för pappa vad han skulle få. Allt är ju helt nytt för henne också. Och det är lätt för oss att glömma bort.
Lyckan var stor när hon så fick ge Christer sitt paket och det kort hon gjort i skolan. Även en teckning som gjorts här hemma skulle överlämnas. Sedan blev ju inte dagen sämre av att pappa var ledig.
Jag tror faktiskt att även Christer njöt av att  äntligen få fira den här dagen. Nu när vi har vårt älskade barn hos oss.

Längtar redan efter att få fira julen........

Tänk vad ...

Tänk vad en dag kan gå fort. Ibland hinner man inte med allt vad man vill göra, men egentligen så hinner man ju med det som man ska hinna med. (Tänk vad man kan bli filosofisk ibland).  Idag har det handlats till helgen och sedan har vi varit hos mormor. Som vanligt blev hon glad men Emilia tycker att vi stannar för länge varje gång. Nu blev det ca 10 min eftersom vi bara skulle lämna en back dricka. När vi sedan står i hissen på väg ner till bilen säger Emilia att " på måndag ska vi åka till mormor och fika. Och Tex ska följa med".  Då är det inte tråkigt att komma med, Tex finns ju att leka med.
Så då blir det en tur till mamma redan på måndag.

Eftermiddagen har vi ägnat åt att städa hela huset. Så nu är det fint inför helgen. Nåja, så länge som det håller med Emilia, hund o två katter. Brukar inte vara alltför länge. Tack o lov för att det finns dammsugare och moppar. Två bra uppfinningar som används flitigt hos oss. Bra att ha i alla möjliga lägen.

Börjar längta efter att få sitta vid TV:n med ett handarbete och ett glas vin.

Fredagsmys.....

Så är då fredagen äntligen här. Just nu är Emilia i badkaret och har det hur kul som helst. Massor med bubblor och full fart på pratandet. Inte är det tyst många sekunder......

Innan hade vi en härlig mysstund i sängen. Skönt att bara kunna ligga tillsammans och prata om vad vi ska göra under dagen. En stund som jag tror att Emilia inte vill vara utan än på ett tag. Fast det bästa är ju när pappa är vaken också. Men nu fick vi försöka att vara tysta så att inte Christer vaknade. Han behöver sova ett tag till. Ska ju jobba ikväll också, men sedan är det ledig helg för honom som gäller. Och detta gilla Emilia.

Helst skulle ingen av oss jobba utan vara hemma med henne.  Det äe detta med anknytningen som tar sin lilla tid. Nog för att Emilia är trygg med oss men samtidigt verkar hon vara rädd för att vi ska försvinna från henne. Men det kommer ju inte att ske.
Ibland kan det var svårt att komma ihåg att vi inte varit hemma i Sverige så länge, bara sedan 22 februari.

Får se vad vi kommer att hitta på idag, troligen en tur till affären och sedan hälsa på mormor..........

Leksaker

är just nu strödda över hela Emilias rum och det ska plockas upp innan Bolibompa. Ingen kul uppgift för en 8-åring men sånt är livet. Lite tjurande men när jag talade om att hon får vara uppe lite längre ikväll så blev det fart. Tänk vad lite "mutor" kan göra nytta.

Ingen skola imorgon för yrvädret utan det är ledigt. Så ser varje fredag ut just nu.

Efter att ha börjat i första klass i augusti så fick Emilia gå tillbaka till F-klassen i september. Mest för att hon hade svårt att sitta still och koncentrera sig. Kanske inte så konstigt när vi inte ens har varit hemma i ett år.
Försöker nu att få henne tillbaka till ettan eftersom hon själv tycker att de andra barnen i F-klassen är för små. Och det kan jag förstå, eftersom en del är nästan 3 år yngre.

Hemma tränas det på matte och att läsa, men just läsningen är inget som är så intressant just nu. Mycket beroende på den klassen hon går i . Läraren gör så gott hon kan men det är inte lätt med 16 elever som alla behöver henne.
Så nu är det bearbetning av rektor Eva som pågår. Vi får väl se hur det går.

Emilia

Har funderat på detta varför man egentligen vill bli förälder.  Allt som sker är ju att barnen växer upp o försvinner ifrån en. Men sedan Emilia kom in i mitt liv har jag helt ändrat uppfattning. Finns ju inget bättre än någon som tittar stort på en och sedan säger "Mamma, jag älskar dig".   Även om inte allt har varit en dans på rosor sedan vi kom hem från Indien så uppväger just dessa små ögonblick allt som är jobbigt.

Älskade barn, aldrig att jag vill vara utan dig........

Varför

behöver vädret vara så trist. Räcker det inte med att man är förkyld. Fast just nu börjar solen försöka komma fram genom molnen här i "mörka" Småland.
Har just kört Emilia till skolan coh ska ta en kopp te. Allt för att halsen ska må bättre.....

Välkommen till min nya blogg!

Vem är då jag?
Jag är en tjej/kvinna som bor i Torpsbruk i Småland tillsammans med man, barn, hund o två katter.  Vår dotter fick vi så sent som i februari. Vi var och hämtade henne i Pune, Indien. Emilia är 8 år och har levt hela sitt liv på barnhem.
Känns underbart att äntligen få bli mamma och få vara en hel familj.
Jobbar inne i Växjö på DHL men funderar på att göra något annat. Vad det blir får vi se.

RSS 2.0