Tänk att....

... imorgon är det dags att sammanfatta 2008. Otroligt vad det gått fort och vad mycket som hänt. Skulle ta hur mycket tid som helst att skriva ner allting.
Det viktigaste är ju ändå att vi fick komma hem med Emilia. En helt otrolig tjej som ska bli 9 år nu på torsdag.

Hon har redan börjat att fråga efter om det blir några presenter och idag kom ett paket på posten från faster Lena. Men det hann jag gömma innan Emilia fick syn på det. Så nu är det bara för henne att vänta.

Christer har varit och köpt lite fyrverkerier.  Ett vattenfall, en fontän samt sex raketer. Förhoppningsvis blir det någorlunda klart väder så vi kan se dem bra på natten.

Presentskålen

                                                                                           Äntligen en bildpå skålen jag fick av DHL när jag "slutade". Passande färg nu i juletider......

Julåterblick.....

Lite bilder från en glad tjejs första svenska jul.......


                                  1. Julgranen med alla julklapparna. 2. Varför kan vi inte öppna dem nu??    3. Julmat med pappa
        4. Prinsessklänning i ett av paketen. 
                          


Lördag...

Dags för en skön mellandag. Inga måsten eller krav men ändå finns det att göra. Tvätt att tvätta, mat som ska lagas och en massa annat som inte gjorts under juldagarna. Men varför stressa, det finns ju tid att göra allt detta även imorgon.
Försöker att planera lite inför nyårshelgen men det är svårt när jag inte vet om Christer kommer att vara ledig på nyårsdagen. Emilia vill ju ha pappa hemma och det vore ju kul om vi fick fira Emilias första födelsedag tillsammans.
Förhoppningsvis löser det sig till det bästa.
Emilia tycker att det kunde vara hennes födelsedag redan imorgon, för då skulle det bli fler paket igen.......
Ska försöka att göra en ny omgång knäck eftersom den första tog slut alldeles för fort.....


Julbak

Har äntligen fått ändan ur vagnen och fått till årets vörtbröd samt en mjuk pepparkaka. Nu är det bara någon kaksort till så vore allt bra. Vet dock inte om jag orkar baka mer innan jul. Kan kanske göra lite i mellandagarna också.
Börjar bli färdig med allt pyssel också. Har lite kvar med julgodiset att göra men lite ska ju vara till uppesittarkvällen i morgon.
Tänk att det är julafton snart. Emilia kan knappt somna nu på kvällarna, och hur det ska gå imorgon kväll vet jag inte. Blir intressant att upptäcka.....

Städning

Idag ska det städas, i alla fall i vardagsrummet. Måste få lite ordning så att vi kan sätta upp granen under morgondagen. Fast ingen av oss vill egentligen städa....... Får försöka med litemutor i form av godis så går det kanske lite lättare, i alla fall med Emilia. När det gäller Christer vet jag inte vilken form av muta som är bäst. Vi får väl se......

Julavslutning 2

Så var det då dags för Emilia att få sitt jullov. Denna gång tillsammans med sin "riktiga" klass. Det verkar som om hon tycker att det ska bli skönt att slippa skolan några veckor. Mest för att hon slipper gå upp så tidigt på morgonen. Sedan kan det ju gärna få vara julafton redan imorgon. Men med hjälp av lite julpyssel och godistillverkning ska nog dagarna gå fort tills på onsdag.

bästa kompisarvärldens bästa kompisar, Emilia och Smulan

Julavslutning 1


Julfin tjej inför skolans julavslutning                     

Emilia längtar ju efter julen och idag när det är avslutning för terminen med F-klassen skulle det vara extra fint, Så det fick bli klänning till skolan. Hoppas bara att den klarar av lunchen utan att bli alltför smutsig. Men som tur är så finns det ju tvättmaskiner.

Adventssånger

I går kväll var hela Emilias skola i kyrkan för att sjunga adventssånger tillsammans. Det var verkligen stämningsfullt.   
Kyrkan var fullsatt  och en del fick faktiskt stå längst bak också fär att kunna höra. De var verkligen duktiga.
Tänk att barns sång kan göra en så glad.
Daniel, kyrkoherden, höll en mycket bra betraktelse om att vi alla är olika men ändå så lika. Han använde sigav ljus för att symbolisera detta. Det var stora och små ljus, hela och en del skamfilade. Hur vi ser ut på utsidan har ingen betydelse utan det  är faktiskt insidan som räknas.
Han har ju helt rätt i detta och jag hoppas att fler kan ta det till sig.


kören....

Så var ytterligare en kväll med kyrkokören avklarad. Nu gällde det att få till sångerna som ska sjungaas på julnattsmässan. Ingen julotta här inte, utan det är julnatten som gäller. Och egentligen är det ju helt rätt, eftersom Jesus ju föddes på julnatten, dvs natten till juldagen.
Vi var inte många i kören som var där idag, bara 10 st av 54 möjliga, men förhoppningsvis blir det bra i alla fall nästa onsdag.

Julklappar........

Har lyckats med konststycket att ha blivit färdig med julklappsinköpen. Känns jätteskönt, men lite konstigt. Har tidigare år sprungit runt dagen innan julafton för att få tag på de sista julklapparna. Men det har kanske blivitbättre planering nu när Emilia finns. Att hon skrev en önskelista bidrog till att både jag och Christer började tänka på julklappar tidigare än vanligt.
Däremot så finns det lite att göra hemma vad gäller att få upp julstämningen. Men detblir nog bättre till helgen när även Christer är ledig och kan hjälpa till. Då ska granen fram och bli klädd. Det blir en plastgran, fast jag skulle ju vilja ha en riktig. Men vad gör man med två "vilda" katter som tror att detta träd är en utmärkt klätterställning. Har ingen lust att torka vatten hela tiden och försöka att få granen att bli rak igen.
Ska ta in lite granris för att få den goda lukten istället. Får sätta lite kulor i det också.
 Nu är nästan all snö borta och det verkar bli en snöfattig jul. Tråkigt för Emilia men vi andra är ju vana.  

julmys

Har just varit inne på jobbet och sagt "Hej då!" och samtidigt ätit lite god julmat. Det var julmys för hela "bygget". Emilia var med och det var faktiskt riktigt trevligt. En sista chans att träffa en del folk, men många kommer jag att hålla kontakten med. Fick en julklapp av företaget och det var en stor bag som kan vara bra att ha till mitt nya arbete. Sedan fick jag en avskedspresent ovh DHL och det var en vacker skål av Ulrica Hydman Walien. (Ska fixa en bild av den) Av mina arbetskamrater fick jag en korg med ljus, servetter och lite godis. Inte hade jag förväntat mig allt detta, men det var ju trevligt.
Lämnade också passerkortet så nu är det ingen chans att man åker tillbaka dit frivilligt. Är ju glad åt att sluta, men kommer att sakna alla trevliga kompisar. Tur att det finns mail.

snart jul......

Så är det då bara 10 dagar kvar till jul. Inte helt fel med tanke på att Emilia skulle vilja ha julafton redan imorgon.
Ute har snötäcket minskat något men ännu finns det kvar på backen. Förhoppningsvis stannar det kvar till jul men det är väl för mycket att hoppas på.
Klarade under gårdagen av årets julkonsert tillsammans med mina kompisar i Moheda kyrkokör. Fullsatt kyrka och en otrolig stämning. Nu känns det verkligen att julen är på gång.

Tex (igen)

Var hos veterinären igår. Tex blev verkligen genomgången. Det togs både urin- och blodprover, men allt var helt OK. Det kändes skönt. Ingen feber hade han heller. Veterinären tror att det kan vara någon form av parasiter som gör att han tappar pälsen. Så nu blir det medicin tre gånger med två veckors mellanrum. Som tur är så är det inte tabletter utan det ska droppas på huden i nacken istället. Men han får inte umgås för mycket med andra hundar under sex veckor. Tråkigt men sant. Så det blir ingen träff med den stora kärleken Cockie.......... jo, ute kan de ju träffas lite grand som tur är.
Blir att busa en del i den snön som kommit och som fortsätter att falla. Ger en härlig julstämning nu innan lucia.


Tex

Har just nu en hund som börjat att tappa pälsen på en massa ställen. Vet inte vad detta är men ska till  veterinären i eftermiddag. Förhoppningsvis kan vi få hjälp. Han har också blivit mycket slöare. Inte alls lika pigg som han brukar vara.
Emilia däremot mår alldeles utmärkt idag och är just nu i skolan. Skönt med lite andrum här hemma. Hinner med en massa som annars skulle ha fått göras ikväll när hon somnat.

snö...

Äntligen så snöar det ute. Vet bara inte hur länge detta får ligga kvar. Men man kan ju hoppas att det blir ett tag.
Försöker att komma ifatt med tvätten. Har lyckats att tvätta nästan alla gardiner som bytts nu innan jul. Sedan är det ju en del pyntande kvar innan allt är färdigt. 

Får lite hjälp av Emilia idag eftersom hon är hemma från skolan. Huvudvärk och förkylning. Hoppas att det inte blir alltför långdraget........  

gråväder

Börjar att tröttna på detta väder. Vem vill att december ska likna en tråkig höst? Förmodligen ingen, men det är ju precis så som det är just nu. Ingen julkänsla förutom de dekorationer som finns inomhus. Men jag vill att det ska vara vitt och fint ute också.......... Fast det är ju för mycket att begära nu när man bor i södra delen av landet.
Jag får väl återgå till bakandet av julkakor så att det i alla fall luktar jul inomhus. 

måndag...

Ytterligare en dag närmare jul. Känner stressen som ligger på lur men ska försöka att inte locka fram den.
Emilia vill ju att allt ska göras på en gång, och helst redan igår. Men jag försöker att lugna ner henne. Så idag ska det bli pepparkaksbak efter skolan och förhoppningsvis blir det även ett pepparkakshus.
Ute är det dimma så inte ger det någon julstämning precis men med lite ljus inomhus blir det bättre. Önskar att det kunde snöa lite grand så att det blir ljusare. Men man kan väl inte få allt här i världen.

Emilia

Tror det var länge sedan vi fått hem en sådan glad tjej från skolan. Hela hennes dag hade varit jättekul. Hon riktigt lyste när hon berättade om dagen. Det hade varit idrott på morgonen och sedan hade de läst och räknat en hel del.
Jag tror att detta var precis det som Emilia behövde för att känna glädje över att gå till skolan igen. Förhoppningsvis kommer fredagarna framöver att gå lika bra. Men nu gäller det att glädjas åt detta framsteg.


suck.......

Aldrig får man vara riktigt glad.Snön fick bara ligga ett dygn och sedan kom regnet och förstörde allt. Som tur är finns alla vackra ljus som gör mig glad istället.
Emilia var i alla fall glad nu på morgonen, hon skulle till skolan och sin "gamla" klass, dvs ettan. Så nu är det fredagar som gäller i ettan till jul och sedan i januari också. Efter dettaska vi ha ett nytt möte och utvärdera det hela. Förhoppningsvis kommer det att gå bra och Emilia kan fortsätta sin skolgång i sin "riktiga" klass.

äntligen snö

Tänk vad lite snö kan göra mycket, allt blir ljusare och mycket mer jullikt. Har också fått upp en ljusslinga på balkongen samt satt ljus i en liten en framför entren. Så nu känns det välkomnande när Christer kommer hem på natten från jobbet.
För egen del har dagen inneburit städande av skafferiet och bakande av chokladsnittar. Så nu är julbakandet officiellt igång. Ska sätta en pepparkaksdeg under morgondagen, så sedan blir det att baka pepparkakor till helgen. Förhoppningsvis blir det ett pepparkakshus också. I alla fall om Emilia får bestämma.

gråväder

Ännu en dag har grytt och medfört ännu mera gråväder. I natt snöade det lite men inget ligger kvar och lyser upp tillvaron. Fast mitt i allt det gråa på himlen ser det nästan ut som om det skulle kunna komma mer snö. Molnen har den rätta "snö-färgen". Men det är väl bara en önskedröm.

Ska försöka att städa i skafferiet idag. Måste ju se vad som fattas inför julbaken som Emilia vill att vi ska göra. Det ska bakas saffransbullar, pepparkakor och andra småkakor. Och sedan får vi ju inte glömma att vi ska göra julgodis. Vad det blir vet jag inte ännu men kan tänka mig kola, knäck, risbräck, marsipangodis och någon form av tryffel också. Känns faktiskt roligt att få chansen att pyssla i år. Och sedan är det inte så dumt att vara ledig hela december heller.....


2/12

Sitter just nu och tittar ut på folk som tar ner träd på framsidan av huset. Allt för att inte de ska falla över järnvägen om det blir mycket snö......... Fast det är skönt att bli av med dem. Det är ändå träd som bara skräpar ner under året.
Annars är det grått och tråkigt väder. Inte känns det som om det vore julmånaden december, mer som oktober. Fast när man ser alla ljus i fönstren så känns det mycket lättare. Stämningen inomhus blir riktigt mysig och att man sedan har julgardiner förstärker bara den känslan.
Känns konstigt att inte jobba men samtidigt blir det tid till att hinna med en massa julstök. Ska försöka baka lite under veckan tillsammans med Emilia. Hon vill ju baka pepparkakor och ett pepparkakshus, så vi får väl se vad det blir....

RSS 2.0